23 de març 2011

Onada - senyalització vial a la ciutat de Tarragona

L’Ajuntament de Tarragona ens ha adjudicat una obra de senyalització vial a la ciutat de Tarragona.
Els treballs de senyalització comprenen la pintura viària de 29 carrers de la ciutat entre els que es poden destacar la Rambla Nova, la Rambla Vella, la Plaça Imperial Tàrraco i altres carrers del centre de Tarragona. Els treballs estan dirigits pel Departament de Mobilitat i es realitzen el col•laboració amb la Guàrdia Urbana de Tarragona, la brigada municipal i la brigada de senyalització.
Aquesta obra de senyalització vial és la més gran que s’ha gestionat des de la nostra entitat, fins al moment, i suposa un avenç significatiu en el desenvolupament d’aquesta línia d’activitat. Fins al moment hem detectat un alt grau de satisfacció per part de l’Ajuntament, tan en la qualitat de la feina com en la dinàmica d’execució de les feines.
La brigada està composada per 4 treballadors, 3 dels quals són persones amb discapacitat. L’obra es realitza amb la col•laboració de la Fundació Santa Teresa i del Taller AURIA SCCL. Preveiem que l’actuació duri dos mesos i que posteriorment puguem mantenir la brigada amb altres feines de senyalització vial al nostre àmbit territorial.



15 de març 2011

Persones amb discapacitat recuperen la varietat de préssec del Morell


Persones amb discapacitat i/o trastorn mental recuperen la varietat de préssec del Morell


La Fundació Onada, l’Ajuntament del Morell, la Cooperativa Agrícola Sant Isidre del Morell i la família Guinovart Figueras del mateix municipi estan duent a terme conjuntament un programa per recuperar el préssec del Morell, un fruit que havia estat molt reconegut per la seva qualitat i que avui en dia són molt pocs agricultors els que el cultiven.

El projecte va néixer com a iniciativa de la família Guinovart Figueras que va cedir una finca agrícola a la Fundació Onada amb l’objectiu que aquesta fundació pugui aproximar els seus serveis d’atenció a les persones amb discapacitat i / o trastorn mental al Morell.

Conjuntament amb l’Ajuntament del Morell i la Cooperativa Agrícola de Sant Isidre s’ha iniciat un projecte per tornar a recuperar aquesta varietat de préssec .

De moment ja s’han dut a terme els treballs de subsolat, fressat i adequació de la superfície on s’ha de fer la plantació. El passat, 8 de març, les persones del Centre Ocupacional de Onada i voluntaris de la Cooperativa plantar 75 peus d'ametllers, que seran empeltats amb presseguer estiu.

Cal destacar el caràcter innovador d’aquest projecte que permetrà, d’una banda recuperar un fruit que fa uns anys havia estat molt preuat per la seva qualitat i d’una altra, tirar endavant una iniciativa social.

També cal esmentar que el programa es pot dur a terme gràcies a la col•laboració conjunta desinteressada de la iniciativa pública i privada.

07 de març 2011

L’AJUNTAMENT DE TARRAGONA AMPLIA LA COL.LABORACIÓ AMB FUNDACIÓ ONADA



L’AJUNTAMENT DE TARRAGONA AMPLIA LA COL.LABORACIÓ AMB FUNDACIÓ ONADA EN LA LÍNIA DE SERVEIS DE MÀRQUETING DIRECTE

El departament de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Tarragona ha promocionat una campanya anomenada “VIU SENSE VIOLÈNCIA”. La campanya té l’objecte de donar informació i suport a les dones que són víctimes de violència de gènere o estan en risc de ser-ho i de generar sensibilització ciutadana envers aquesta problemàtica social.
Des de l’equip de serveis de Màrqueting Directe de la Fundació Onada hem oferit suport tècnic i comercial a l’Ajuntament de Tarragona i, conjuntament, hem dissenyat, maquetat i imprès tot el material gràfic que composa la campanya.
La campanya ha inclòs l’elaboració d’una guia on s’explica i es descriuen els diferents tipus de violència de gènere i de la qual se n’ha imprès 2.500 uds, també s’ha editat una mini guia de butxaca de les quals es van imprimir 5.000 uds, aquest material informatiu es distribuirà i es distribuiran a entitats cíviques, serveis de la guàrdia urbana de la ciutat de Tarragona.
D’altra banda, i amb voluntat de generar sensibilització ciutadana envers la violència de gènere, s’han editat 3.000 punts de llibre on es presenten i s’homenatgen dones tarragonines que han estat importants a la demarcació de Tarragona. Els punts de llibre es distribuiran als actes previstos a l’Ajuntament per a la commemoració del dia mundial de les dones.

02 de març 2011

Servei Prelaboral de la Fundacio Onada a Torredembarra

La Fundació Onada, des de fa alguns mesos, compta amb un nou servei prelaboral, a Torredembarra.

Es tracta d’un servei social especialitzat, adreçat a persones amb trastorn mental sever (TMS), estabilitzades i compensades de la seva malaltia.

El servei té per objecte capacitar i habilitar a la persona amb TMS per iniciar un itinerari d’inserció laboral que l’ha d’ajudar a aconseguir la seva integració social i laboral.

Actualment s’atenen a 6 persones i el servei compta amb una capacitat per a 25.
Dins de l’ampli ventall d’activitats que s’ofereixen, destaca l’activitat centrada en l’agricultura ecològica.

Aquest projecte forma part d’una línia estratègica de l’entitat per donar resposta a algunes de les necessitats de les persones amb trastorn mental sever de la comarca del Tarragonès.
Per a més notícies del sector us convidem a visitar, http://sinergrup.blogspot.com