24 d’octubre 2012

Catàleg Productes Propis Artesanals Onada

Aquí deixem el Catàleg de Productes Propis de la nostra Fundació, productes elaborats de manera artesanal amb molta il·lusió, esperem que us agradi i us animeu a fer click!



10 d’octubre 2012

SABONADA!

Abans els sabons es feien de forma artesanal i d’olis i grasses naturals. S’utilitzaven grasses animals i olis vegetals (com el d’oliva) o barreges d’olis i grasses en combinació amb alcalins (com cendres i més endavant sosa càustica) Hi havia grans fabriques de sabó artesanal i els Mestres guardaven gelosament la recepta que passaven als seus fills com la herència més preuada.


A les cases també elaboraven sabó com una tasca de llar més, el qual utilitzaven per a la higiene personal i deixava la pell neta i sana.

A la Fundació Onada hem adoptat les tècniques tradicionals d’elaboració de sabó per a roba, que permeten a les persones amb discapacitat que assisteixen al Centre Ocupacional de Torredembarra participar en tot el procés, des de la barreja d’ingredients inicial fins a la venta del producte acabat i etiquetat, d’aquesta manera es treballen moltes habilitats personals, des de les capacitats manipulatives, el treball en equip, les habilitats socials, etc.


Els ingredients que utilitzem per a l’elaboració del sabó són l’oli reciclat procedent de la recollida selectiva d’olis que es fa en el Centre Especial de Treball de la mateixa

Fundació Onada.

   

Amb aigua destil·lada i sosa càustica, s’elaboren diferents modalitats de sabó: la pastilla tradicional, gel llevataques i sabó líquid per a rentadora. Amb l’afegit d’unes gotes d’essències aromàtiques s’obté un producte eficaç i que deix una fragància de frescor a la nostra roba.