29 de gener 2009

LA NOSTRA CAPACITAT


Com podrem ser capaços de veure que les diferències dels altres, són les millors eines de la integració i de la creació d'una societat equitativa i sostenible? Comencem primer per admirar la nostra capacitat de superació, de millorar, de donar amor, de somriure, d'agrair, d'esforçar-nos, de caminar sobre superfícies desafiants.

Contemplem la capacitat d'usar les mans, d'obrir panys, d'esquivar mirades, dits que senyalen o rialles que tracten d'empènyer-te. Sorprenguem-nos de la capacitat de treure forces, de saludar pel carrer a qui desconeixem, la capacitat de superar barreres, escales i fins i tot murs.
Gaudim de la capacitat de commoure, de transmetre, de sentir i fer sentir o riure als demés.
Admiro aquelles capacitat que són les que de veritat importen...perquè en el fons tots som capaços!

La integració social i laboral d'aquest col·lectiu és feina de tots, només tenim que admirar del que són capaços de fer i nosaltres no, només tenim que conviure i aprendre, sobretot, aprendre. I poder ser els actors del canvi, de suscitar la qualitat de vida de la població en situació de discapacitat, tenint en compte que els principals actors són sens dubte, i en primer lloc, aquestes persones i les seves famílies. Però també estem altres, agents i facilitadors: la població de Tarragona, la administració, i tots aquells que vulguin formar part de la seva comesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per donar-nos la teva opinió