23 de novembre 2010

Conferència: “Inserció laboral de les persones amb trastorn mental sever”.

Amb motiu del dia mundial de la salut mental, el passat 7 d’octubre, la Fundació Privada Onada, va organitzar, a la Diputació de Tarragona, una conferència sota el títol: “Inserció laboral de les persones amb trastorn mental sever”.

Van intervenir com a ponents Teresa Allepús, familiar i membre de la junta directiva de l’Associació Ment i Muralla, i Manuel Palou, director general de Sinergrup i Secretari de la Fundació Onada.

La intervenció del Sr. Palou es va centrar en el canvi de paradigma que cal fer entorn a la qualitat de vida en el treball i que aquest sigui un mitjà de realització personal, posant a la persona en el centre, deixant d’adaptar les persones als llocs de treball i començant a adaptar els llocs de treball a els persones.

Palou va exposar que els itineraris de treball inclouen aspectes clínics, socials i laborals, i va insistir en la importància de la col·laboració amb la xarxa psiquiàtrica i les entitats, durant tot el procés d’inserció de la persona. També va destacar la importància del suport de la família i del seu entorn per a la persona amb trastorn mental.

Finalment va explicar el projecte que ha desenvolupat Sinergrup, juntament amb les 9 entitats sòcies, entre elles la Fundacio Onada, a la comarca del Tarragonès, amb l’objectiu de millorar i crear llocs de treball per a persones amb trastorn mental, assenyalant que encara existeixen molts reptes de futur en els que caldrà continuar treballar des d’entitats com les nostres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per donar-nos la teva opinió