10 d’octubre 2012

SABONADA!

Abans els sabons es feien de forma artesanal i d’olis i grasses naturals. S’utilitzaven grasses animals i olis vegetals (com el d’oliva) o barreges d’olis i grasses en combinació amb alcalins (com cendres i més endavant sosa càustica) Hi havia grans fabriques de sabó artesanal i els Mestres guardaven gelosament la recepta que passaven als seus fills com la herència més preuada.


A les cases també elaboraven sabó com una tasca de llar més, el qual utilitzaven per a la higiene personal i deixava la pell neta i sana.

A la Fundació Onada hem adoptat les tècniques tradicionals d’elaboració de sabó per a roba, que permeten a les persones amb discapacitat que assisteixen al Centre Ocupacional de Torredembarra participar en tot el procés, des de la barreja d’ingredients inicial fins a la venta del producte acabat i etiquetat, d’aquesta manera es treballen moltes habilitats personals, des de les capacitats manipulatives, el treball en equip, les habilitats socials, etc.


Els ingredients que utilitzem per a l’elaboració del sabó són l’oli reciclat procedent de la recollida selectiva d’olis que es fa en el Centre Especial de Treball de la mateixa

Fundació Onada.

   

Amb aigua destil·lada i sosa càustica, s’elaboren diferents modalitats de sabó: la pastilla tradicional, gel llevataques i sabó líquid per a rentadora. Amb l’afegit d’unes gotes d’essències aromàtiques s’obté un producte eficaç i que deix una fragància de frescor a la nostra roba.





2 comentaris:

  1. He probat el sabó per la rentadora i m'ha agradat molt. Deix la roba suau i perfumada. Felicitats! feu un bon producte.
    Només em sap greu no poder-lo comprar sense desplaçar-me a Tarragona on no vaig habitualment!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Isabel,
      Gracias por tu comentario, nos encanta saber que nuestro jabón artesanal, te gusta!! =)
      Nos sabe mal que por el momento no podamos ofrecerte más alternativas de compra más que las que tenemos por ahora, una es en nuestra sede de Torredembarra (tel. 977 646 456 para pedidos) o bien en nuestra parada del mercado de Torredembarra los martes.
      También te ofrecemos la alternativa de hacer tu pedido con 8 días de antelación de la fecha de recogida en nuestra sede en CampoClaro en Tarragona, al 977 55 29 26 (preguntar por el equipo técnico del Centro Ocupacional), Carrer Riu Llobregat 10, CampClar 43006 Tarragona.
      Te invitamos a que nos sigas también por Facebook de nuestra entidad https://www.facebook.com/FundacioPrivadaOnada?fref=ts y también conozcas nuestro proyecto Social en el Par de Francolí de Tarragona donde propones actividades gratuitas a la población.

      Elimina

Gràcies per donar-nos la teva opinió